Belgisch Kampioenschap Paaldans 2019

 

 Pole Exotic

Datum: 19 april 2019

Deur open: 18u30 Start: 19u00

Locatie: De Centrale, Turbine zaal

Ham 72, 9000 Gent

Pole Dance

Datum: 20 april 2019

Deur open: 11u30 Start: 12u00

Locatie: De Centrale, Turbine zaal

Ham 72, 9000 Gent

 
 

You can make a difference.

DEELNEMER

Daag jezelf uit, verleg je grenzen en deel het podium met de beste paaldansers van België. Wie weet, word jij wel de nieuwe Belgische kampioen(e)! Er zijn vier categorieën: Women Amateur, 
Women Professional, Men en Duo.

Volgende editie gebeurt in 2019. Alvorens je in te schrijven,
gelieve de regels te lezen en het deelnameformulier in te vullen.

PUBLIEK

Maak deel uit van het Belgisch Kampioenschap Paaldans en kom je favoriete danser(es) aanmoedigen. Jouw aanwezigheid helpt ons ook om deze acrobatische sport verder bekend te maken.

Je kan hier genieten van de Belgische top, internationale gastoptredens en onze standen met leuke pole dance goodies. Een evenement dat je niet mag missen!

Samen staan we sterk

Angy Knight startte met het Belgisch Paaldanskampioenschap in 2008. Na acht succesvolle jaren gaf ze de fakkel door aan Liesbet Jorissen, Tine Poullet en Sarah Cavenaile. Deze Belgische top 3 uit 2012 bundelt sinds 2016 de krachten om de wedstrijd te organiseren die mee aan de oorsprong lag van hun vriendschap.

ONZE MissiE

We willen een plek bieden waar de Belgische paaldanser(es) zichzelf kan overstijgen en zijn/haar grenzen op nationaal niveau kan verleggen. Paaldans is een sport waarin zowel het acrobatische als het sensuele centraal kan staan. Via onze wedstrijden willen we onze acrobatische discipline bij het grote publiek verder bekendmaken. Sinds 2019 bieden we ook een Pole Exotic-wedstrijd aan

ONS TEAM

Liesbet Jorissen

Tine Poullet

Sarah Cavenaile

 

Liesbet Jorissen

  • Twee keer zilver Belgisch Kampioenschap 2011-2012

  • Brons Benelux Kampioenschap 2012

  • Brons Belgisch Kampioenschap 2010

  • Eigenares Pole Tricks school in Zonhoven en Leuven

 

 

 

Tine Poullet

  • Brons Belgisch Kampioenschap 2012

  • Eigenares Studio NoXcuse in Gent

  • Vertegenwoordigde België op het IPSF World Pole Sport Championship in 2016 - 2018

JURY 2019

POLE DANCE

Hanka Venselaar (NL)

Hanka heeft een sterke gymnastische achtergrond. Na 14 jaar turnen op wedstrijdniveau maakte ze in 2006 de succesvolle overstap naar paaldans.
Ze staat vooral bekend om haar vernieuwende combo’s en crazy tricks en ze won al vele titels sinds 2008 op nationale en internationale wedstrijden.
Wanneer ze niet de wereld rondreist om master classes te geven, vind je haar in haar eigen studio Ad Astra waar ze lessen paaldans of tissue geeft.
Naast paaldans is ze ook bedreven in aerial cube. Misschien zag je haar wel in de halve finale van Holland got Talent?

Bénédicte Rinaldi (FR)

Bénédicte heeft een artistieke gymnastische achtergrond. Na 12 jaar turnen op wedstrijdniveau maakte ze in 2012 de succesvolle overstap naar paaldans. Sindsdien behaalde ze al meerdere titels op nationale en internationale wedstrijden.
Zo was ze onder meer Franse kampioene in 2015 in het IPSF National Championship.
Ook kan je haar vinden als paaldansdocente bij Pole And Dance te Parijs.

Maria Contreras (ES)

Maria Contreras heeft een achtergrond in ritmische gymnastiek en ontdekte paaldans negen jaar geleden in Amsterdam. Als FIPO-instructrice richtte ze één van de belangrijkste studio’s in Spanje op: de oorspronkelijke Pole Dance Factory in Barcelona.

Verder is ze de voorzitster van de Barcelona Pole Dance Association en de Spaanse Pole Sport Federation en ken je haar als organisatrice van het Barcelona Pole Camp.

Ze was het eerste IPSF-jurylid in Spanje en jureerde al wereldwijd op IPSF-wedstrijden en artistieke wedstrijden.

Angy Knight (BE)

Angy is paaldanseres sinds 20 jaren. Ze geeft paaldanslessen sinds 19 jaren in de school paaldans.be met haar team dat uit Annick, Marij, Priscilla en Mandy bestaat. Ze is de eerste organisator van de Belgische kampioenschap van 2008 tot 2015 en was jurylid in verschillende landen.

Dinneke Minten (NL)

In 2014 Dineke started training pole several times a week and she hasn’t stopped ever since. More and more she started to realize that this was more than a sport or hobby for her. Teaching classes, training herself, creating her own performances, she couldn’t imagine her life without pole dance in it anymore.

As an athlete Dineke combined teaching herself with learning from professionals all over the world. Her dedication and passion are characteristic, both as an athlete and a teacher.

Dineke is known for her handstands, power moves and fearless pole tricks. She can take your breath away by her tricks and amaze you with her power. But she’s more than muscled body and fearless mind. With every performance she does, she tells a story. From the first until the last second she will draw your attention.

Besides being a professional athlete herself, she is also a successful trainer and coach. She is a graduated movement specialist with a passion for teaching.

 EXOTIC

Doris Arnold

Doris is een professionele ballet-, hedendaags-, hip hop en ballroomdanseres en werkt ook ‘s avonds als stripper tijdens tien jaar.

In 2008 ontdekte ze het potentieel van paaldans als een artistieke discipline en begon het te onderwijzen. Als pionier in Frankrijk besloot ze zich volledig aan haar passie te wijden door in 2010 haar eerste studio te creëren en naar verschillende studio's in het buitenland te reizen om haar opleiding voort te zetten.

Ze won het Franse paaldanskampioenschap in 2013 en een tweede plaats in het Europees kampioenschap, ze is meerdere keren getiteld in internationale competities en kwam in 2014 tot de finale van het wereldkampioenschap. Ze wordt internationaal erkend vanwege zijn unieke stijl die kracht, flexibiliteit en sensualiteit combineert.

Tatjana van Onna

Tatjana begon haar paaldans avontuur in 2011. Met haar achtergrond in turnen en dans ontwikkelde ze zich snel tot één van de beste paaldansers van Nederland. Ze deed mee aan diverse paaldans wedstrijden, waaronder NK paaldansen 2014, waar zij de 2e plaats won. Tevens won zijn het Benelux kampioenschap 2016 en Pole Theatre UK 2016 categorie "Classique". In 2012 begon ze met lesgeven en in september 2013 opende ze Pole Dance Factory Amsterdam. In maart 2017 volgde de tweede studio. Naast dat ze eigenaresse is, houdt ze van lesgeven en hoopt ze haar passie voor paaldansen over te brengen op haar leerlingen. Om zichzelf te blijven ontwikkelen gaat ze regelmatig naar het buitenland om lessen te volgen.

Maria Contreras (ES)

Maria Contreras heeft een achtergrond in ritmische gymnastiek en ontdekte paaldans negen jaar geleden in Amsterdam. Als FIPO-instructrice richtte ze één van de belangrijkste studio’s in Spanje op: de oorspronkelijke Pole Dance Factory in Barcelona.

Verder is ze de voorzitster van de Barcelona Pole Dance Association en de Spaanse Pole Sport Federation en ken je haar als organisatrice van het Barcelona Pole Camp.

Ze was het eerste IPSF-jurylid in Spanje en jureerde al wereldwijd op IPSF-wedstrijden en artistieke wedstrijden.

 

 

WinNERS 2018

AMATEUR
1. Cassandra Beyne
2. Elodie Evrard
3. Astrid van Geyseghem

DUO
1. Gabriela Briceno en Marlies Volckaert
2. Sarah Habran en Céline Olivier
3. Anneke Schoonjans en Griet Vermeiren

MEN
1. Yannick Bouchez
2. Maarten Kinget

PRO
1. Yamina Saelens
2. Marlies Volckaert
3. Sophie Bouchet

SPONSORS

Bedankt aan onze geweldige sponsors voor hun steun!


 

CONTACT

Voor meer info kan u ons hier contacteren.

ARCHIEVEN

Resultaat: 2017 BEpdc

Category Women Pro:

1 Yamina Saelens
2 Sophie Bouchet
3 Aurélia Wijnen

Category Men:

1 Olivier Heyndrickx
2 Yannick Bouchez

Category Doubles:

1 Susana Mateo Sanchéz & Julie Vignisse
2 Marie Notte & Jennifer Azzuoli

Category Women Amateur:

1 Nastasia Caupin
2 Sarah Bogaert
3 An Decorte

********************

Resultaat: 2016 BEpdc

Category Women Pro:

1 Patricia Goussens
2 Veronica Cruz
3 Aurélia Wijnen

Category Men:

1 Olivier Heyndrickx
2 Bart Bruyninckx
3 Hakan Quintelier

Category Doubles:

1 Aurélia & Nathalie
2 An & Annemie
3 Rebekka & Inge

Category Women Amateur:

1 Nele Coenen
2 Lies Cuisinier
3 Isabelle Thi

Voor foto's van de wedstrijd, zie het album op onze Facebook:

https://www.facebook.com/Belgian-Pole-dance-Championship-233569820310911/photos/?tab=album&album_id=297760947225131

 

Resultaat 2015: Paaldanskampioenschap

Professionelen

1 Leonie de Sloovere

2 Aurélia Wijnen

3 Marie Lequarré

Mannen

1 Bart Bruyninckx

2 Alain Denis

3 Olivier Dachelet

Gevorderden

1 Sarah Habran

2 Marie Notte

3 Sandra Canzoneri

Beginners

1 Jessica Catalano

2 Laurane Milet

3 Ine Smets

Resultaat vóór 2015: zie paaldanskampioenschap website van Angy Knight